White Goblin Games presenteert 3 nieuwe bordspellen en een uitbreiding op Spiel 2010

door op 11/08/10

2e Exloërmond – Dit jaar presenteert de veelbelovende en hard aan de weg timmerende Nederlandse bordspeluitgever White Goblin Games drie nieuwe spellen en een uitbreiding op de grootste spellenbeurs ter wereld, Spiel 2010. White Goblin Games-oprichters Jonny de Vries en Johan Kuipers onthullen vandaag iets meer details over de spellen. Spiel 2010 wordt gehouden van 21 tot en met 24 oktober in Essen, Duitsland.

Inca Empire

Inca Empire

Eén van de vier nieuwe titels is Inca Empire, een bewerkte en verbeterde versie van het bordspel ‘Tahuantisuyu’. Er zijn door White Goblin Games aan dit reeds uitstekende spel een aantal zaken aangepast waardoor het nog meer de moeite waard is. In plaats van het systeem met de potloden uit het originele spel zijn er bijvoorbeeld 240 houten straten toegevoegd en daarnaast is er nu een bord voor 3 spelers. De speeltijd van het volgens velen te lang durende origineel is nu afgenomen en het systeem met de houten straten werkt uitermate goed.

Inca Empire op BoardgameGeek

Norenberc

Norenberc

De tweede nieuwe titel die op Spiel wordt uitgebracht door White Goblin Games is Norenberc, een spel dat erg goed gebalanceerd is met elk spelersaantal. Norenberc is een spel voor planners die in staat zijn flexibel te reageren wanneer hun plannen worden gedwarsboomd door andere spelers. De mix van de speciale eigenschappen van zowel ambachtslieden als stedelingen in het spel, zorgt voor een perfecte mix van strategie en tactiek. Andreas Steding, bedenker van Hansa Teutonica, één van de ‘hits’ van Spiel 2009, heeft het spel bedacht en samen met White Goblin Games ontwikkeld tot Norenberc.

Norenberc op BoardgameGeek

Khan cover

Khan

En dan is er nog Khan. Khan is een spel met flink wat interactie en een heleboel tactische details, wat aardig wat diepgang in het spel te weeg brengt. Desalniettemin zijn de regels redelijk eenvoudig. ‘Ik kan je op dit moment helaas nog niet meer vertellen over dit spel’, aldus De Vries. En ook Kuipers houdt zijn lippen stijf op elkaar. ‘Toen ik voor de eerste keer het artwork zag, was mijn reactie “Oh my God”! Ik verwacht dat we dat artwork de komende weken zullen onthullen, evenals de spelregels, dus houd onze site goed in de gaten!’, zo bevestigt hij.

Onthullen van het artwork: Khan op Youtube

Khan op BoardgameGeek

Rattus Pied Piper

Rattus uitbreiding: Pied Piper

Tenslotte zal White Goblin Games Pied Piper uitbrengen, de eerste uitbreiding voor het reeds succesvolle spel Rattus, dat eerder dit jaar het levenslicht zag. Pied Piper voegt aardig wat nieuwe karakters toe aan het spel, wat zorgt voor meer variatie. Deze uitbreiding zorgt daarnaast voor een nog hogere herspeelbaarheid van het basisspel.

Rattus Pied Piper op BoardgameGeek

Speciale en exclusieve Essen-bonussen

Om de lancering van de nieuwe spellen te vieren, zullen er exclusieve bonussen voor elk spel worden uitgegeven in Essen. Meer informatie daarover volgt later, maar het White Goblin Games-duo kan wel alvast verklappen dat de bonus voor Rattus wat exclusieve en zéér bekende karakter zal bevatten. ‘Mensen die daaromtrent de primeur willen, zullen onze gloednieuwe Twitterpagina in de gaten moeten houden op www.twitter.com/white_goblin. Dat is namelijk de plaats waar we deze het eerst zullen onthullen’, verklaart Kuipers. ‘Er is altijd ruimte voor goede kwaliteit’, lacht De Vries, wanneer hem gevraagd wordt hoe de vier nieuwe White Goblin titels uit zullen gaan steken boven de honderden andere nieuwe spellen die in Essen gelanceerd worden. ‘Of we uitkijken naar Spiel 2010? Zeker weten! We kunnen echt niet wachten om te horen wat de mensen vinden van onze nieuwe spellen!’

Over White Goblin Games

White Goblin Games is een hard aan de weg timmerende, internationale uitgever van bordspellen. Het bedrijf startte enkele jaren geleden met het onder licentie uitgeven van bordspellen als Caylus, Pandemie en Macao in Nederland en België. Sinds begin dit jaar, is White Goblin Games zich meer gaan focussen op het ontwikkelen en uitgeven van spellen van zichzelf en tot op heden heeft dat geresulteerd in ‘eigen titels’ als Rattus, Martinique en Hotel Samoa, dat van Bruno Faidutti een nominatie kreeg voor ‘spel van het jaar’. Dit jaar zal het bedrijf zijn internationale positie op de markt voor bordspellen verstevigen door het toevoegen van de eerder in dit bericht genoemde Essen-uitgaven aan de al veelbelovende catalogus van White Goblin Games.

Deel met andere via:
 • email
 • Twitter
 • NuJIJ
 • Google Bookmarks
 • Hyves
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • eKudos
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Reddit

Plaats een reactie