Ligt jouw spel volgend jaar in de winkel?

door op 19/12/10

Het Leukste Spel van NederlandNederland is een echt spellenland. Uit ervaring weten wij dat er veel mensen rondlopen met leuke spelideeën en dat het vaak erg lastig blijkt deze spellen op de markt te zetten. Daarnaast dagen wij ook alle creatievelingen van Nederland uit om speciaal voor deze wedstrijd een leuk (bord) spel te bedenken. Wie weet mag je jouw spel straks, net als Ardon de Zeeuw (winnaar van 2010), ‘Het Leukste Spel van Nederland’ noemen!

Heb jij een leuk spelidee? Wil je jou spel volgend jaar in de winkel? Doe dan mee met ‘Het Leukste Spel van Nederland’ en win €5.000,- en jouw spel in de winkel! Let op: je kunt je nog inschrijven tot 1 januari 2011 op www.hetleukstespelvannederland.nl

Hoe werkt het?

De jury bepaalt aan de hand van vaste criteria welke spelideeën doorgaan naar de halve finale en daarna naar de finale. De finalisten krijgen de mogelijkheid hun spel te optimaliseren en verbeteren tot een compleet en uitgewerkt product. Uiteindelijk wordt de winnaar bepaald door de jury en een consumenten panel. Kijk voor meer informatie op www.hetleukstespelvannederland.nl
Het Leukste Spel van Nederland

Ardon de Zeeuw winnaar ‘Het Leukste Spel van Nederland’ 2010

Na een spannende finale mag Ardon de Zeeuw zijn spel Tover Toren vanaf nu ‘Het Leukste Spel van Nederland 2010’ noemen. De prijs werd uitgereikt op 11 november tijdens de beurs Kreadoe in Utrecht, door niemand minder dan Ad Bruynzeel (bedenker van het grote succes Wobble). Ardon krijgt direct na de prijsuitreiking een geldbedrag en zijn spel wordt door speluitgever Identity Games geproduceerd en ligt eind volgend jaar in de winkel.

Ardon zelf aan het woord over Tover Toren:

“Ik ben Ardon de Zeeuw, 35 jaar en vader van drie dochters. In mijn jeugd was ik al gefascineerd door diverse bordspellen. Natuurlijk wilde je elk spel hebben, maar wachten tot je weer iets kreeg met je verjaardag was geen optie en dus maakte ik het spel dan gewoon zelf. Vanaf dat moment ben ik eigenlijk altijd bezig om dingen te creëren, soms heel enthousiast en andere momenten deed ik er een jaar niks aan. Voornamelijk de laatste paar jaren maakte ik terreinstukken voor tabletop wargames en begon ik ook weer steeds vaker met het spelen van bordspellen. De vrijdagavond is altijd bordspellen avond en mogen mijn dochters een spelletje uitzoeken om te spelen. Tijdens deze avonden kwam ik erachter dat de spellen die we speelde vaak gebaseerd waren op memory spellen en deze spraken me niet echt meer aan, ook mijn dochters raakte een beetje uitgekeken. Op dat moment is eigenlijk het idee ontstaan om een spel te maken waarvan het thema aanspreekt en een spelmechanisme dat je al vanaf een jonge leeftijd snapt, maar ook interessant is naarmate je ouder wordt.

TovertorenTijdens het ontwerpen en het bouwen van de spelstukken kreeg ik tijdens een beurs een flyer in mijn hand gedrukt met daarop de wedstrijd voor ‘Het Leukste Spel van Nederland’. Dit was geweldig qua timing en ik heb me toen direct ingeschreven. Gelukkig was de jury net zo enthousiast over het idee als wijzelf en mocht ik mijn spel insturen, dit was natuurlijk geweldig. Vanaf dat moment was het wachten op de verlossende mail of ik weer een ronde verder was. Uiteindelijk geraakte ik in de finale en mocht ik mijn spel demonstreren tijdens een beurs in Hoorn om zo ook de consumenten te overtuigen. Deze dag was behoorlijk intensief, maar tegelijk erg leuk omdat ik veel positieve reacties kreeg en dit motiveert enorm. Na deze beursdag was het wederom even wachten, maar toen kwam het lang verwachte telefoontje… Mijn spel is ‘Het Leukste Spel van Nederland” 2010!

Volg ‘Het Leukste spel van Nederland’ nu ook op Facebook en Twitter

Wil jij als eerste nieuws over de voortgang van de wedstrijd, wil je tips over het ontwikkelen van een spel, heb je vragen of wil je weten wat er speelt? Volg ‘Het Leukste Spel van Nederland’ dan via Facebook (LeuksteSpel) of Twitter (@LeuksteSpel).

<img class=”alignright” src=”http://www.boardgamers.eu/wp-content/themes/gothamnews/images/posts/slajeslagroom_150.jpg” alt=”Sla je Slag (room)” width=”150″ height=”150″ />

Deel met andere via:
 • email
 • Twitter
 • NuJIJ
 • Google Bookmarks
 • Hyves
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • eKudos
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Reddit

Plaats een reactie