Kraak de code en win het spel Tricoda

door op 19/05/10

Tricoda speldoosWe mogen 2 spellen Tricoda weggeven onder de deelnemers die proberen de code te kraken. Na vorige week een persbericht ontvangen te hebben heb ik het voorstel gedaan aan Niels van King International of ze geen leuke actie willen doen om het spel te promoten. Zie hier het resultaat: we mogen 2x het spel Tricoda uitreiken. Weet jij de code te kraken?

Code 777 komt terug als Tricoda

Code 777, het ingenieuze spel, ontworpen door Alex Randolph en Robert Abbott, komt na 25 jaar terug als Tricoda. Spellen en puzzel uitgeverij King International, heeft het design aangepast en de inhoud geüpgrade. De kaarten zijn vervangen door plastic stenen en de houders zijn in twee kleuren vervaardigd.

In Tricoda probeer je als eerste de code te kraken! Je kunt de codes van je tegenstanders zien, maar niet je eigen code. Probeer er met vragen en logica achter te komen welke drie getallen voor jou verborgen zijn. Als je het denkt te weten, mag je raden. Maar als je het fout hebt, moet je opnieuw beginnen met een nieuwe reeks stenen. Voor 2 tot 4 spelers.
Adviesprijs voor Tricoda is 19,99 en zal verkrijgbaar zijn vanaf medio mei 2010.

Tricoda stenen

Hoe werkt de actie

Voor de actie gaan we het spel in het kort spelen. We gebruiken daarvoor de voorkant van de doos, te zien op de afbeelding onderaan. Daarna geven de zogenaamde medespelers 3 aanwijzingen aan de hand van 3 vragen. Dat klinkt heel moeilijk maar er zijn maar een beperkt aantal stenen (28) in omloop, deze opties zijn te zien in de afbeelding die hiernaast staat. Ook worden deze stenen gekenmerkt door een kleur, er zijn van elke kleur 4 stenen.

Weet jij de code te kraken stuur je oplossing naar tricoda@boardgamers.eu

Hier komen de aanwijzingen:

Vraag aan Speler A (West – 562): Ziet u meer bruine of meer groene cijfers?
Antwoord: Groene

Vraag aan Speler B (Noord – 732): Op hoeveel van de rekjes is de som 12 of minder:
Antwoord: 2

Vraag aan Speler C (Oost – 614): Ziet u meer gele of meer zwarte cijfers:
Antwoord: Meer zwarte

Dat waren de aanwijzingen, voor vragen kun je hieronder reageren, probeer niet het antwoord te geven, des te meer kans heb je zelf om te winnen. De actie loopt tot 7 Juli 2010 07:00.

Weet jij de code te kraken stuur dan je oplossing naar tricoda@boardgamers.eu, ik zou het leuk vinden als je ook laat weten wat je van het spel zelf vind. Je mening kun je gelijk meesturen met de oplossing.

Succes met het kraken van de Tricoda.

Tricoda actie

Deel met andere via:
 • email
 • Twitter
 • NuJIJ
 • Google Bookmarks
 • Hyves
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • eKudos
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Reddit

5 Reacties op “Kraak de code en win het spel Tricoda”

 1. Wim van Broekhoven

  Ik ben van 1948 en ik herinner mij dat mijn oudere broer het monopoly spel kreeg van sinterklaas, ik was 7 of 8 jaar. We hebben het jarenlang gespeeld met men ouders en later toen onze jongste broer het begreep ook met hem erbij. Maar ook andere bordspellen hebben we gehad, Mens erg je niet, Ganzenbord, PimPamPet en nog enkele andere die ik ben vergeten. Heel leuk, gezellig maar bovendien leerzaam. Voor onze kinderen hebben we ook veel bordspelen gekocht gehad, en ook veel met ze gespeeld.
  Maar Stefan wat is jouw belang in bordspellen?

 2. Hoi Wim, leuk dat je meegedaan hebt met deze actie.
  Ik heb zelf geen belang in bordspellen, en ook geen belang in tricoda. Ik wilde met deze actie kijken of het veel deelnemers op gaat leveren.

  En hoe ik bij mogelijke vervolg acties dat aantal kan verhogen.

 3. Monique Kleindijk

  Dit is echt een breinkraker, deze spelen zouden er veel meer moeten zijn. Als kinderen hier al vroeg mee leren spelen worden het kleine Einsteins in de dop. Zou het een dikke 9 geven.

  Heb de oplossing via mail verstuurd.

 4. Anton Broekzitter

  Inderdaad een leuke breinkraker. Wel maar hopen, dat je niet altijd binnen 3 vragen je antwoord hebt. Dan zal het spel niet erg lang duren en wint degene die begon met vragen…. Ik ben vooralsnog benieuwd!

 5. Koen

  Lijkt me een leuk spel, maar inderdaad de vraag of je in de praktijk het spel net zo snel opgelost krijgt als deze voorbeeldvraag. Dit kostte me slechts 5 minuten waarvan grotendeels de tijd om te begrijpen hoe het spel werkt. Overigens kun je met een oude doos Rummikub dit spel ook zo spelen. Gewoon 27 Rummikub stenen pakken en je bordje andersom voor je zetten.

Plaats een reactie