Herinnert u zich deze nog: HeroQuest

door op 14/04/10

HeroQuestOnze mooie wereld wordt bedreigd door monsters in alle soorten en maten. Vier jonge avonturiers nemen de uitdaging aan en zullen uitgroeien tot onze helden. Om de wereld te redden zullen ze steeds weer nieuwe en grotere “Quests” moeten voltooien. HeroQuest is een echte klassieker met prachtige miniaturen en oneindig veel mogelijkheden.

Het spel in grote lijnen is relatief eenvoudig. Een van de spelers neemt de rol van de boze tovenaar Morcar, en heeft daarmee zeggenschap over alle monsters. De overgebleven spelers nemen de rollen van de vier helden; Barbaar, Dwerg, Elf en Tovenaar. Morcar bepaald welke Quest gespeeld gaat worden. Hij leest het verhaal voor zodat alle helden weten wat hun opdracht is. De helden worden op het beginpunt geplaatst en Morcar plaats de zichtbare monsters, deuren en blokkades op het speelbord. Tijd om te beginnen.

De helden gaan op avontuur

Elke held werpt de dobbelsteen om vooruit te komen, loop niet te snel en blijf bij elkaar in de buurt want achter elke deur schuilt mogelijk gevaar. Pas op voor vallen en dwalende monsters en kijk goed rond of je misschien wat goud ziet liggen. Goud kun je gebruiken voor het kopen van wapens. Ook zul je schatkisten tegenkomen die mogelijk goud opleveren maar ze kunnen ook slechts bedoeld zijn om je te verwonden. Elke held heeft zo zijn eigen kwaliteit, zo is de barbaar de sterkste en kunnen de Tovenaar en de Elf gebruik maken van bezweringen. De Dwerg is handig met het onschadelijk maken van vallen. Verplaats je helden over het speelbord en versla de monsters en vervul je doel. Het enige doel van Morcar is het verslaan van de helden.

HeroQuest logo

We trekken ten strijde tegen de Orks, de Fimir, de Mummies en Chaos krijgers

Vechten doen we doormiddel van het gooien van de gevechtdobbelstenen, gooi meer schedels dan het monster schilden gooit en hij is dood. De Barbaar mag gelijk al met 3 dobbelstenen gooien en de tovenaar maar met 1. Laat de Barbaar dus het vechten oplossen en gebruik de Tovenaar om van een afstand bezweringen te gebruiken. Onze helden heb een aantal levens zodra deze op zijn, zijn ze dood en doen ze niet meer mee. De overgebleven helden zullen verder moeten zonder hem.

Miniaturen

HeroQuest miniaturen
Steeds als je een deur opent of een gang inloopt verschijnen er nieuwe objecten, deze gedetailleerde objecten van monsters tot meubilair is wat HeroQuest zo leuk maakt. Worden de nieuwste spellen gespeeld met houten blokjes, HeroQuest speel je met miniaturen, heel veel miniaturen. Op boardgamegeek vind je prachtige geschildere examplaren.

Conclusie

HeroQuest heeft te eenvoudige regels om een echt goed spel te zijn. Maar de charme van het avontuur en de prachtige miniaturen samen met het zelf kunnen verzinnen van Quests, maken HeroQuest tot een klassieker.

Bekijk hier de Engelstalig commercial:

Algemene informatie

Aantal spelers: 2-5
Speelduur: 90 min
Prijs: alleen 2de hands verkrijgbaar
Uitgave: 1989
Uitgever: MB

Deel met andere via:
 • email
 • Twitter
 • NuJIJ
 • Google Bookmarks
 • Hyves
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • eKudos
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Reddit

4 Reacties op “Herinnert u zich deze nog: HeroQuest”

 1. Marcel

  Hoi Stefan!

  Ik ben bevlogen door het bordspel virus, kolonisten (kaartspel en bord met uitbreidingen), Risk, Monopoly (starwars uitvoeringen), en hero quest. Alleennu het gedonder: Ik wil Hero Quest aanschaffen maar kan nergens iets vinden, en lees nu bij jou dat het alleen 2e hands te krijgen is.
  Weet jij raad en suggesties?

  Vriendelijke groeten,
  Marcel Wilhelmus

 2. Njaaa

  Hi Stefan,

  Kan je mijn reactie en email adres doorsturen aan Marcel Wilhelmus.
  Heb het spel Hero Quest, in de kast liggen. Samen met Star Quest, Shogun, Axis & Allies, etc…

  Mvg
  Njaaa

 3. guy geysen

  hey Njaaa, heb je hero quest nog liggen toevallig?

 4. alfred

  ik heb het spel en het is echt geweldig.

  je held opent ee kamer (ja laat maar zien) en de tovenaar vult de kamer met monsters die op zijn plattegrond staan.

  en dan denk je: okeeee dat wordt hakken.

Plaats een reactie