Bordspelmania – Onafhankelijk vervolg op Spellenspektakelforum

door op 25/08/10

BordspelmaniaDe opvolger voor het spellenspektakel biedt méér dan enkel forumruimte, bordspelmania voorziet ons ook van de nodige informatie als een Kalender, een uitgebreide Spellendatabase en de meest recente berichten van de beste bordspelblogs (waarvoor dank). Neem eens een kijkje op dit platform en laat weten wat je ervan vindt.

Persbericht

Emmeloord – Na een korte doch gedegen voorbereiding opent per woensdag 18 augustus, de nieuwe site Bordspelmania zijn deuren voor spellenminnend Nederland en Vlaanderen op www.bordspelmania.eu. “Wij willen overduidelijk méér zijn dan enkel een forum”, zo verklaart medeverantwoordelijke Dierik Joolink, over de nieuwe en onafhankelijke site die liefhebbers van ‘unplugged’ spellen zoals Kolonisten van Catan, Carcassonne en Pandemie zeker aan zal spreken.

Familiespelers en veelspelers

Even leek de toekomst van het SpellenSpektakelforum en de bijbehorende database met Nederlandstalige bordspellen – tot voor kort te vinden via www.spellenspektakel.nl – onzeker. Toen organisator en eigenaar van de gelijknamige beurs Libéma eerder dit jaar de stekker uit hét bordspelevenement van Nederland trok, leek ook de digitale ontmoetingsplek die hieraan gelieerd was geen lang leven beschoren. Gelukkig bleek 999 Games, bordspeluitgever en eigenaar van het webdomein en de site van het SpellenSpektakel, bereid om alle databases over te dragen aan de enthousiaste moderators van het forum. “We wilden niet alleen alle waardevolle info die we in meer dan 5 jaar hebben opgebouwd behouden, maar er ook nieuwe dingen aan toevoegen”, zo verklaart Joolink. “Kortom: behouden wat goed was, en beter maken wat beter kon. En ons daarbij richten op zowel familiespelers als veelspelers. De drempel moet zo laag zijn dat iedereen die iets heeft met bordspellen – al speel je bij wijze van spreken maar één keer per half jaar met je familie een potje Mens-Erger-Je-Niet – zich er thuis voelt en er wat aan heeft. Dat was onze doelstelling. Daarnaast opereren we nu volledig onafhankelijk. We zijn niet meer gelieerd aan een evenement of uitgever, waardoor onze toekomst geborgd is.”

Alles voor een gezellig spellenavondje

BordspelmaniaHet resultaat mag gezien worden. Bordspelmania biedt op www.bordspelmania.eu de liefhebber van bordspellen niet alleen een discussieforum waar spelers elkaar vinden, helpen met regelvragen en de laatste nieuwtjes vertellen, maar ook de eerdergenoemde spellendatabase met honderden titels die door de jaren heen in het Nederlands werden uitgegeven, keurig gerangschikt en voorzien van ervaringen en waarderingen door gebruikers. Overzichtelijker en uitgebreider dan voorheen. De site biedt hiermee een prima gids om inspiratie op te doen voor een gezellig spellenavondje.

Nieuwe toepassingen en mogelijkheden

Via de kalender van de site kunnen alle evenementen van clubs en uitgevers toegevoegd en vervolgens gevonden worden. Bovendien heeft het forum een apart hoekje voor spellenverenigingen. Zij krijgen de mogelijkheid om een eigen subforum beheren. Op het openingsportaal van de site is bovendien een nieuwsfeed te vinden met de meest recente berichten van de beste bordspelblogs van de Lage Landen. “We richten ons met deze site op zowel Nederland als Vlaanderen”, aldus Joolink. “Vandaar dat je op onze linkspagina ook links aantreft naar allerlei bordspelgerelateerde sites uit de Benelux.”

Spiel 2010

Bordspelmania opent zijn deuren overigens precies op tijd, want over ruim twee maanden wordt in het Duitse Essen de grootste bordspelbeurs van Europa gehouden: Spiel 2010. “Een bewuste keuze, natuurlijk”, zo verklaart Joolink. “Daar komen ook altijd veel Nederlanders en Vlamingen. De economische crisis lijkt een positieve invloed gehad te hebben op het spelen van bordspellen, aangezien het een goedkoper alternatief is voor een avondje vermaak. Het is dus vrij populair. Op Spiel 2010 worden weer honderden nieuwe titels gelanceerd en er komen in 4 dagen tijd zo’n 150.000 bezoekers. Dat is nogal wat! Op www.bordspelmania.eu zal er dan ook vast en zeker nog vooruitgeblikt gaan worden op dit grootse evenement!”

Deel met andere via:
 • email
 • Twitter
 • NuJIJ
 • Google Bookmarks
 • Hyves
 • StumbleUpon
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • eKudos
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Reddit

Plaats een reactie